1 kg smulkintos sauso brandinimo jautienos „Feel the Beef“
100 g vytinto prosciutto kumpio
200 ml grietinėlės
1 kiaušinis
Čiobreliai, muskato riešutas, druska, pipirai
Ančių kepenėlės
100 g sviesto
100 g svogūnų
100 g morkų
100 g pastarnokų
30 g petražolių
30 g pistacijų
40 ml brendžio
150 g padažo „Heinz Mustard Barbecue“
Gaminimo eiga
Smulkintą jautieną sumaišome su grietinėle, kiaušiniu, čiobreliais, muskato riešutu, druska ir pipirais. Gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitintame svieste pakepame ir patroškiname smulkintas ančių kepenėles bei kubeliais pjaustytus svogūnus, morkas, pastarnokus. Paskaniname druska ir pipirais. Įpilame ir nugariname brendį. Paruoštą mišinį paliekame atvėsti. Jam atvėsus sudedame smulkintas petražoles ir skaldytas pistacijas. Išmaišome.
Į kepimo formą įtiesiame kepimo popierių. Ją išklojame vytinto kumpio juostelėmis. 1/3 formos gylio išklojame smulkinta jautiena, po to sudedame anties kepenėlių įdarą (1/3 formos gylio).
Ant įdaro iki viršaus vėl dedame smulkintą jautieną. Viską tvarkingai išlyginame, užlenkiame kumpio kraštelius ir uždengiame kepimo popieriumi.
Paruoštą teriną kepame orkaitėje (galite papildomai įdėti į vandens vonelę) 180 ℃ apie 1,5–2 val. (priklausomai nuo formos dydžio). Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą ir norimą iškepimo laipsnį rekomenduojame matuoti vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti 72 ℃.
Patiekiame su padažu, sumaišytu su marinuotais agurkėliais ir kaparėliais.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.