500 ml naminio sultinio: daržovių, vištienos arba jautienos
1 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
2 skiltelės česnako
2 cm imbiero šaknies
2 v. š. ryžių acto
4 v. š. sojų padažo
Marinuoti pupelių daigai | Patiekimui
Keli ridikėliai | Patiekimui
Svogūno laiškai | Patiekimui
Šviežia kalendra | Patiekimui
Sezamų sėklos | Patiekimui
Aitrioji paprika | Patiekimui
(Reikia turėti anksčiau paruošto sultinio: tinka daržovių, vištienos, jautienos sultinys)
Gaminimo eiga
Ruošiame jautieną: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, į ją dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami (jei norite pilnai kepto steiko, kepkite 12 minučių). Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime kitus sriubos priedus.
Išverdame kiaušinius – jei mėgstate, gali būti skystu tryniu.
Išverdame rameno makaronus.
Ruošiame sultinį: puode su lašeliu skrudintų sezamų aliejaus pakepiname tarkuotą česnaką ir imbierą, pilame ryžių actą, sojų padažą ir sultinį. Viską paverdame kelias minutes.
Į negilų dubenį dedame virtus makaronus, kepto steiko juosteles, užpilame sultiniu. Ant viršaus dedame visus priedus. Galima naudoti pupelių daigus, ridikėlius, svogūno laiškus, kalendrą, sezamų sėklas, aitriąją papriką.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.