T-bone steikas su pupelėmis ir grybais

30 min

4 porcijos

Ingredientai

  • 500 g „Feel the Beef“ jautienos nugarinės išpjovos su kaulu (T-bone)
  • 600 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 300 g kreivabudžių
  • 5 česnako skiltelės, nuluptos ir supjaustytos plonais griežinėliais
  • 4 šviežio rozmarino šakelės
  • 2 v. š. baltojo vyno acto
  • Alyvuogių aliejus
  • Druska ir pipirai

 

Gaminimo eiga

  1. Kambario temperatūros steiką nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir kepame įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek alyvuogių aliejaus: po 5 minutes iš kiekvienos pusės vidutiniškai keptam, 6-7 minutes gerai iškeptam kepsniui.
  2. Kepsniui iškepus, dedame jį į lėkštę, pabarstome rupios druskos dribsniais bei maltais pipirais ir uždengiame aliuminio folija, kad mėsa pailsėtų ir tolygiai pasiskirstytų jos sultys.
  3. Nuskabome rozmarino lapelius ir beriame juos į tą pačią keptuvę, kurioje kepėme kepsnį. Po 30 sekundžių sudedame česnaką ir grybus. Kepame apie 8 minutes retkarčiais pamaišydami, kol grybai šiek tiek apskrus.
  4. Į keptuvę su grybais supilame konservuotas pupeles su visu skysčiu, įpilame 2 v. š. baltojo vyno acto ir leidžiame viskam pasitroškinti apie 5 minutes arba kol skystis sutirštės. Pasūdome ir įberiame maltų pipirų pagal skonį.
  5. Į keptuvę ant grybų ir pupelių mišinio dedame iškeptą kepsnį, iš lėkštės supilame ir mėsos išleistas sultis.

Mėgstantiems gaminti…

Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.

E-parduotuvė

…ir tiems, kurie
mėgsta džiuginti.