Rudeniškos salotos su steiku ir karamelizuotomis kriaušėmis
20 min
2 porcijos
Ingredientai
1 „Feel the Beef“ didkepsnis „Topside“
Aliejus kepimui
Druska, pipirai
1 kriaušė
1 v. š. sviesto
1 v. š. cukraus
100 g salotų mišinio
Sauja karijų riešutų
50 g mėlynojo pelėsinio sūrio
Padažui reikės:
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. klevų sirupo
1 v. š. citrinos sulčių
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
Kepame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautienos didkepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje kol paruošime salotas.
Karamelizuojame kriaušes: kriaušes supjaustome skiltelėmis. Keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kriaušes. Pabarstome cukrumi ir kepame vis apversdami apie 5 minutes, kol kriaušių kraštai pradės tamsėti.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Į lėkštę dedame salotas, karamelizuotas kriaušes, plonai pjaustytas kepsnio juosteles. Pabarstome riešutais ir užtrupiname sūrio. Apšlakstome paruoštu padažu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.