Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
Ruošiame česnakinę duoną: indelyje sumaišome aliejų, trintą česnaką, druską, pipirus, žolelių mišinį. Čiabatą pjauname išilgai perpus. Naudosime apatinę duonos dalį. Ją aptepame paruoštu česnakiniu aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 7 minutes.
Kepame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą steiką. Jei norite pilnai iškepto, kepkite 12 minučių. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, o kad būtų sultingesnė, prieš pjaustydami leidžiame jai 10 minučių „pailsėti“ ir tik tuomet supjaustome juostelėmis.
Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Ant apskrudintos duonos dedame salotas, pomidorus, mocarelą, svogūną, steiko juosteles.
Viską apšlakstome paruoštu padažu.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.