600 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnių „Minutė“
Česnako arba svogūno laiškai | Patiekimui
Sezamų sėklos | Patiekimui
Padažui:
1/2 stiklinės jautienos sultinio
100 ml mažiau sūraus sojų padažo
2 v. š. cukraus arba medaus
2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 v. š. austrių padažo
1 a. š. krakmolo
Gaminimo eiga
Išverdame ryžius.
Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
Nupjaustome brokolio žiedynus, didžiuosius papildomai perpjauname perpus ar į keturias dalis.
Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame arba sutarkuojame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame brokolį, česnaką ir imbierą, kepiname kelias minutes maišydami, atidedame.
Keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek aliejaus, sudedame jautieną ir iškepame. Kepame ant didelės kaitros ir gana greitai, ne ilgiau kaip 5 minutes. Iškepusią mėsą atidedame.
Į keptuvę pilame paruoštą padažą, maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Prie padažo grąžiname iškepusią jautieną ir brokolius, viską išmaišome.
Į pietų dėžutes dedame ryžių, ant viršaus – jautienos ir brokolių. Pabarstome smulkintais žalumynais ir sezamo sėklomis.
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.