Jautieną išimame iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo – svarbu, kad mėsa prieš kepimą būtų kambario temperatūros.
Įkaitiname grilį.
Jautieną pabarstome druska ir pipirais, dedame ant karštų grotelių, kepame tris minutes, apverčiame ir kepame dar tris. Taip kepdami gausime vidutiniškai keptą steiką, kurio vidus bus rausvas ir sultingas.
Kai mėsa iškepa, leidžiame jai 5 minutes „pailsėti“ kambario temperatūroje ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. „Poilsio“ metu sultys įsigeria į mėsą, pjaustant jų išbėga mažiau, todėl mėsa būna sultingesnė.
Jei norisi, ant grotelių pašildome mėsainių bandeles.
Sumaišome majonezą ir garstyčias.
Ant apatinės bandelės dedame po saują gražgarsčių, agurkėlių juosteles, steiko juosteles ir svogūno griežinėlius. Viršutinės bandelės padažu netepame, nes valgant mėsainį į ją įsigeria jautienos sultys ir būna dar gardžiau!
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.