Sluoksniuotos tešlos pyragas su steiko juostelėmis
40 min
1 pyragas (4 porcijos užkandžiui)
Ingredientai
„Feel the Beef“ jautienos kumpio didkepsnis
Druska, pipirai
Alyvuogių aliejus
1 didesnis sluoksniuotos tešlos lakštas
150 g rikotos
1 kiaušinis
Kietasis sūris
Sauja vyšninių pomidorų
Sauja špinatų
Kedrinės pinijos
Gaminimo eiga
Atšildome sluoksniuotą tešlą. Vidurį subadome šakute, kad jis per daug nekiltų.
Kiaušinį išplakame ir plakiniu aptepepame pyrago kraštelius.
Ant sluoksniuotos tešlos tepame rikotą.
Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių, kol tešla iškyla ir krašteliai gražiai apskrunda.
Kol pyrago pagrindas kepa, paruošiame mėsą – steiką apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais.
Gerai įkaitiname keptuvę. Į ją dedame mėsą ir kepame lygiai 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą (medium) steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas. Jei norite pilnai iškepto (well done) steiko, kepkite 12 minučių.
Kai mėsa iškepa, labai svarbu leisti jai 5 minutes pastovėti ramiai – tuomet pjaustant išbėgs mažiau sulčių, mėsa bus sultingesnė. Kai mėsa „pailsi“, supjaustome ją juostelėmis.