Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
Kai anglys / malkos jau paruoštos kepimui, groteles patepame aliejumi, kad mėsa neprikibtų.
Dedame kepsnius ant grotelių ir kepame vartydami lygiai kas minutę. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo kepsnio storio ir jūsų mėgstamo iškepimo lygio. Nuotraukoje pozuoja medium rare steikas, tokiam rezultatui pasiekti kepėme kaitriausioje kepsinės vietoje 6 minutes, vartydami kepsnius kas minutę, t.y. viena pusė kepė po 3 minutes. Jei norite labiau iškepusios jautienos, kepkite šiek tiek ilgiau, tačiau atsargiai – neperkepkite, nes net ir brandinta jautiena perkepta bus kieta ir guminė, o ne minkšta ir sultinga.
Kai kepsniai iškepa, pabarstome juos druska ir pipirais ir leidžiame bent 5 minutes „pailsėti“ prieš pjaustant – šis žingsnis užtikrina mėsos sultingumą.
Kol kepsniai „ilsisi“ kepsninėje, paskrudiname čiabatos gabalėlius.
Pomidorus ir mocarelą supjaustome griežinėliais, išdėliojame, apiberiame druska, pipirais ir apšlakstome balzamiko kremu. Pabarstome šviežio baziliko lapelių.
Supjaustome „pailsėjusius“ kepsnius juostelėmis, patiekiame kartu su šilta duona, salotomis, alyvuogių aliejumi (aliejaus užsipilkite ant salotų prieš pat valgant).
Mėgstantiems gaminti…
Receptai, padėsiantys priderinti kitus ingredientus ir iš jūsų pamėgtos mėsos išgauti maksimalų skonį bei naudą sveikatai.